Снимка trafficnews.bgПървата дама Десислава Радева откри 27-я Италиански фестивал на красотата

...
Снимка trafficnews.bgПървата дама Десислава Радева откри 27-я Италиански фестивал на красотата
Коментари Харесай

Първата дама в Пловдив: По-добре да ги научим да ловят риба, вместо да им я даваме в ръцете

Снимка trafficnews.bg

Първата дама Десислава Радева откри 27-я Италиански фестивал на хубостта и прическата в Панаира. Тя преряза лентата дружно със притежателя на козметичния колос Christian of Roma Елена Кристиано и брачната половинка на италианския дипломат в България Н. Пр. Стефано Балди - госпожа Антонела Ренци. Тук бяха и 18-те младежи, израснали в институции, които ще имат шанса да учат фризьорските техники изцяло гратис, написа trafficnews.bg.

Те са специални посетители на XXVII-ия  Италиански фестивал на хубостта и прическата в Пловдив. Бъдещите фризьори ще имат опция да създадат своите първи стъпки в специалността, както и да бъдат модели на най-хубавите стилисти - участници в събитието. 

" По-добре да ги научим да ловят риба, вместо да им я даваме в ръцете. Искаме да раширим самодейността, а не да бъде всичко за една вечер. ще дадем специалност на тези деца, които към този момент са пълнолетни. Това е една добра самодейност, която ще продължим да развиваме ", показа първата дама Деси Радева. 

Първата аудиенция на съпругата на президента е обвързвана тъкмо с тази обществена идея на Фестивала. „ Christian of Roma “ образова във фризьорство младите хора от самодейността на Президента „ Подкрепи една фантазия “. В обществената ангажираност на компанията за мода и хубост госпожа Радева разпозна съидейник и сътрудник в основаването на благоприятни условия за професионално образование и развиване за младежите, израснали в институции. И двете дами имат вяра, че е допустимо всяка персонална история, почнала с занемаряване, да има своя път към персонален триумф и професионална реализация измежду най-хубавите. 

Инициативата на Президента „ Подкрепи една фантазия “ предизвиква, стимулира и поддържа младежите, израснали в институции, в решението им да стартират работа или да продължат своето обучение във висше учебно заведение. От „ Christian of Roma “ показват подготвеност за дълготрайна поддръжка на зрелостниците от самодейността, които ще изберат да се образоват и развиват професионално в областта на фризьорството.

В обществената идея се включва и Асоциацията на маникюристите, с което ще се разшири сферата за професионално развиване на тези младежи. 

„ Идеята да се реализира актуалната взаимна благотворителна самодейност бе подбудена и от нуждата от същински отдадени на фризьорството експерти. Днес общността на стилистите се сплотява, с цел да помогне на децата от обществените домове. Да им бъде дадена зелена светлина за специалност с действителен късмет за упражняване “, разяснява Елена Кристиано. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР